Съпричастни със случая „Янек“ дупничани излизат на протест пред полицията днес

DenNews.bg
09.10.2020
размер на текста:

Съпричастни със случая „Янек“ граждани излизат на протест пред полицията в Дупница от 17:30 часа днес.
Това е втори протест с искане началникът на РУ Дупница Борислав Динев да поеме отговорност за допуснатото забавяне на ефективните следствени и издирвателни действия след вероятното отвличане на 43-годишния Янек Миланов и да подаде оставка.
Протестът е подкрепен от приятели и близки на Янек.
Над два месеца изминаха от изчезването на Янек Миланов, който последно е засечен от камери в джипа на Васил Капланов-Каплата в късната вечер на 31 юли.
Сигналът за отвличането със съмнение за убийство е подаден от близки в РУ Дупница на 1 август.
Днес братът на Янек Миланов – Марио благодари отново на всички съпричастни със случая хора, благодари и на разследващите, които в момента работят по случая, но посочи, че е факт първоначалното забавяне на ефективните действия по разследването.

В помощ на Марио и на разследващите отскоро в случая се е включил експертът по сигурност Илия Антонов, който има 20-годишен опит в системата на МВР.
Той е заемал длъжности в НС „Жандармерия”, Специализиран отряд за борба с тероризма, Национална служба за борба с организираната престъпност.

Илия Антонов коментира за екипа ни какви са действията, които се предприемат при подаване на сигнал за отвличане със съмнение за убийство, какви са първите му впечатления за работата на полицията в Дупница, както и за хода на разследването сега.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети