Демократична България: Кметът на Пловдив да си готви оставката и да се извини

DenNews.bg
08.10.2020
размер на текста:

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Повод за това е, че кметът изключи общинските съветници от „Демократична България“ от обсъжданията за бюджета на Пловдив, а вчера директно обяви, че причината е участието им в протестите и ги нарече “мишоци”.

“Искам да кажа на кмета на Пловдив да си готви оставката и да вземе да се извини на гражданите на Пловдив и на моите колеги тук”, заяви Христо Иванов. Той говори пред медиите заедно със съветниците от “Демократична България – Обединение” Веселина Александрова (Да, България) и Йордан Иванов и Добромира Костова (ДСБ). Христо Иванов посочи, че общинарите от “Демократична България” явно не създават комфорт на местната власт, но това е част от работата им. Изтъкна, че те представляват част от гражданите на Пловдив, които са гласували за тях, и гражданите решават на избори дали работата им в Общинския съвет е градивна.

“Г-н Зико е хубаво да научи А и Б на демокрацията. Защото той не е тук, за да тропа по масата и да се упражнява като някакъв средноазиатски дерибей. Той е тук, за да работи за гражданите на Пловдив, които му плащат заплатата”, заяви Христо Иванов. “Имаме една новина за ГЕРБ и за Здравко Димитров: Сталин умря, Тодор Живков умря, времето на дерибейщината приключи”, каза още той.

Христо Иванов посети и пловдивското село Труд, чиито жители от години протестират заради замърсявания на въздуха.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети