34-ма са заразени с коронавирус в Белия дом, Тръмп вече имал антитела

DenNews.bg
08.10.2020
размер на текста:

34 служители в Белия дом и други контакти са с коронавирус. Информацията съобщава американската медия ABC News, която се е сдобила с документ, разпространен сред висши представители на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA).
Отбелязва се, че през последните дни "34 служители в Белия дом и други контакти" са се заразили с коронавируса.
Разкритията подчертават разрастващата се криза в Белия дом и степента на блокираната от представителите на правителството информация за разпространението на вируса. Преди американската медия съобщи, че 24 служители в Белия дом и други контакти са с коронавирус. В документа на FEMA не се пояснява какво се има предвид с "други контакти".
Отбелязва се, че историята не е свързана само с политици, които са хванали вируса. В Белия дом работят стотици служители, които потенциално могат да бъдат изложени на риск от заразяване.
"Блумбърг" съобщи, че топ официален представител по сигурността в Белия дом е тежко болен с коронавирус. Крийд Бейли е хоспитализиран от септември.
Белият дом не съобщава публично за състоянието на Бейли. Той се е заразил преди 26 септември, когато в "Роуз гардън" президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви номинацията на Ейми Барет за съдия от Върховния съд. Десетки случаи на коронавирус са свързвани с това събитие.
Говорител на Белия дом отказа коментар за Бейли. Той ръководи офиса за сигурност в Белия дом, който се занимава с акредитациите за достъп до Белия дом. Бейли работи в тясно сътрудничество със "Сикрет сървис" за прилагането на охранителните мерки в сградата.

 

Президентът Доналд Тръмп, който преди седмица се оказа заразен с коронавируса, няма симптоми от 24 часа и температура от 4 дни, заяви неговият личен лекар Шон Конли, предадоха световните агенции. Конли каза, че тази сутрин Тръмп му е заявил, че се чувства добре.

Лекарят поясни, че последните анализи на базата на проби от Тръмп, взети в понеделник, са позволили да бъдат открити антитела към COVID-19 в организма му, които не са били открити в четвъртък, когато той даде положителен резултат на теста.
Конкурентът на Тръмп за президент на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че насроченият за следващата седмица дебат не трябва да се провежда, ако Тръмп все още е носител на коронавируса.
Тръмп беше диагностициран със SARS-CoV-2 миналата седмица и влезе за три дни в болница, но в понеделник се завърна в Белия дом.
Байдън заяви, че планираният за 15 октомври в Маями дебат трябва да бъде организиран при стриктни мерки за здравна безопасност.
"Ако той (Тръмп) още има Ковид, ние не трябва да дебатираме", каза кандидатът на демократите.
В отговор говорителят на кампанията на Тръмп Тим Мърто заяви: "Президентът Тръмп ще бъде здрав и ще бъде там. Байдън няма да се измъкне от този дебат, а неговите защитници в медиите не могат да го покрият".
Обичайният период на карантината за коронавирус е 14 дни.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети