Служител на МВР и частен съдебен изпълнител помагали на разбита група за лихварство

DenNews.bg
07.10.2020
размер на текста:

"Имаме данни, че има човек от МВР, който е съдействал на разбитата в понеделник група за лихварство, рекет и имотни измами, разпространение на наркотици и набирани на жени с цел проституция, но те все още се проверяват и не можем да ги коментираме към настоящия момент", обяви директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев на брифинг в Специализираната прокуратура.
Заподозрян е и частен съдебен изпълнител, допълниха от прокуратурата.
При операцията бяха задържани над 20 души, сред които ромските барони Мето и Трайчо, известни с това, че принуждавали свои длъжници да им прехвърлят имоти.
По думите на Янев около тях са установени множество лица, които да определена степен са подпомагали престъпната им дейност на бандата, действала от 6 години
"Единият от тях е мозъкът на престъпната схема“, каза още Янев.
„Наркотиците, които са били разпространявани от групата, са марихуана, амфетамини, кокаин“, допълни той.
По случая са разпитани над 40 души, като част от тях са членове на бандата и са свидетелствали срещу организаторите. До този момент петима души са задържани за 72 часа и са с повдигнати обвинения. Те са криминално проявени и осъждани, прокуратурата ще поиска от съда да ги остави за постоянно в ареста. Методи Димитров, Александър Александров, Трайко Стоянов, Димитър Димитров, Мартин Матев ще се изправят пред съдиите днес следобед.
Акцията е била проведена не в 4, а в 5 столични квартала, направени са били множество претърсвания и обиски, като са иззети документи, пари, ценности, наркотици, компютри и три луксозни автомобила.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети