64-ия мотокрос в Бобошево ви очаква в неделя

DenNews.bg
31.10.2020
размер на текста:

 Сезон 2020 е на път да завърши официално, както повелява традицията, с 64-тото издание на традиционния мотокрос в град Бобошево – Grand Prix Бобошево 2020. 63 издания на това състезание до момента имат своята огромна роля и място в българската мотоциклетна история и Бобошево №64 се явява логичния завършек на един доста кратък и труден, но изпълнен с много емоции мотокрос сезон. На практика, много състезатели именно в Бобошево дават началото на своята зимна почивка, започват тренировки в нов клас с нови мотоциклети и не на последно място се борят за традиционната награда за победителите която е под формата на дамаджана бобошевско вино.
Без съмнение, периодът който предстои организацията на състезанието е един от най-трудните в неговата дългогодишна история, но ентусиазма на Община Бобошево и почитателите на мотокроса в региона заслужава уважение дори и при тази неблагоприятна среда за спорта като цяло в момента. През последните години Община Бобошево вложи много усилия за да подобри условията за състезателите които ще премерят сили в неделния ден, бяха направени не-малко модификации по състезателното трасе, като през годините единствено незаменимо остава „червеното изкачване“. „Червеното изкачване“ или „червения баир“, както е известен този елемент в мотокрос фолклора е една малка, но важна част в конфигурацията на трасето, което е предимно песъкливо, с тенденция за сериозно изкопаване в течение на състезателния уикенд, което го класифицира като трудно и изморително.
Както винаги, в Бобошево ще видим много мотоциклетни призьори които са дали своя принос за развитието на спорта, някой като участници, други като гости и това е част от магията на Grand Prix Бобошево. Събирането на различните поколения, обмена на истории, съвети и спомени са основна част от това неповторимо събитие.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети