Непрекъснато расте броят на жертвите в Измир, 100 са спасените изпод руините

DenNews.bg
31.10.2020
размер на текста:

 Броят на жертвите на силния трус в Турция продължава да расте и те вече са 26. Екипите продържават усилената си работа и над 100 души вече са спасени под руините на рухналите сгради, информира CNNTURK

Всички съответни министерства са в координационната група. Извършват се издирвателно-спасителни дейности. Дейностите по търсене и спасяване се извършват бързо. В момента на терен има около 5 хиляди души персонал. Извършваме нашите дейности по търсене и спасяване с 475 превозни средства. В 17 сгради имаше разрушаване, а в 8 сгради продължават дейностите по издирване и спасяване. Дейностите по издирване и спасяване в 9 сгради бяха прекратени. AFAD, Червеният полумесец и общините непрекъснато предоставят подкрепа за региона като палатка и храна, обявиха рано днес на просконференция ресорните министри. 

Кметът на община Измир Тунч Сойер каза: „Хиляди наши граждани започнаха да живеят навън. Има много неща за вършене, от храна до зареждане на мобилен телефон, има хиляди нужди. Ние стоим до Измир и ще продължим да правим всичко, което трябва да се направи със сърце и душа, за да го разрешим. Бих искал да благодаря отново на целия Измир. "

Освен разрушените сгради има и много такива, които също са застрашени от рухване и гражданите са предупредени да не влизат по домовете си, преди да се направи оглед на сградата, от който да стане ясно, че тя е пригодна за живеене. 

Земетресението с магнитуд 7 по Рихтер удари Егейско море. Силни трусове с магнитуд около 6,6 се усетиха в Измир и Истанбул, както и в Атина и Крит.

След приородното бедствие в Измир част от улиците бяха наводнени, а най-малко 20 сгради бяха разрушени.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети