18 г. затвор за убийство след почерпка за услуга

DenNews.bg
30.10.2020
размер на текста:

Ефективна присъда от 18 г. затвор постанови Окръжен съд-Видин на подсъдим за убийство, извършено по особено мъчителен начин. 33-годишният С.С. трябва да изтърпи присъдата си при „строг“ режим на изтърпяване и трябва да изплати обезщетения в размер на 300 000 лева на наследниците на убития.
На 16 януари 2019 г. И.Д. (на 60 години) поканил С.С. в дома си в Димово, за да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Подсъдимият се отзовал, като дошъл около 20:30 ч. Двамата пиели вино, разговаряли, което продължило и през нощта. През това време, под въздействие на алкохола, мъжете няколко пъти се карали.
Около 6 ч. сутринта между тях отново възникнал конфликт, вследствие на който С.С. проявил агресия като започнал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото на И.Д. Побоят продължил около 10 минути, след което подсъдимият се прибрал в дома си. Спал през целия ден, а на 18.01.2019 г. разбрал, че И.Д. починал. Тогава С. изпрал дрехите си и почистил обувките, по които имало следи от кръв.
Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за полицията във Видин.
От изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е съчетана травма (закрита черепно-мозъчна и лицева травма, множество счупвания на ребра двустранно с разкъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.
Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети