Лекар от Плевен и медицинска сестра от Пирогов са поредни жертви на COVID-19

DenNews.bg
30.10.2020
размер на текста:

Лекар от Плевен и медицинска сестра от „Пирогов“ са поредните жертви на коронавируса. Към момента 2 169 медицински лица са сред официалните случаи на COVID-19 у нас.

За кончината на д-р Маринчо Маринов съобщиха от КТ „Подкрепа“. На Facebook страницата си организацията публикува съобщение. "КТ "Подкрепа" с прискърбие Ви съобщава, че на 29.10.20 г., ни напусна доктор Маринчо Маринов. Той беше един от основателите на СРС „Подкрепа“ - Плевен, председател на една от големите за региона синдикални секции в ЦСМП. Нашият брат доктор Маринов бе председател на регионалния медицински синдикат, член на регионалния съвет на СРС „Подкрепа“ - Плевен, член на Изпълнителния и Федеративен съвет на Медицинска федерациял Поклон пред паметта на доктор Маринов!", написаха от КТ "Подкрепа".

За кончината на медицинската сестра Гергана Илкова от „Пирогов“ съобщиха от Българската асоциация по здравни грижи.
Целият си професионален път тя е извървяла в "Пирогов", повечето години е работила в Клиниката по урология.
"Тя беше пироговец по душа и сърце", казват за нея колегите й.
Отдала цялата си душа и сърце на пациентите в спешната болница сестра Илкова се връща на работа и след пенсионирането си.

Така става жертва на вируса и въпреки усилията на колегите си не успява да пребори болестта.
"Изказваме съболезнования на близките и колегите на медицинската сестра Гергана Илкова, отдала живота си на пациентите. Призоваваме към спазване на мерките, за да пазим нас, близките си и медиците ни", заяви председателката на Пациентски организации "Заедно с теб" Пенка Георгиева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети