Дупничанин влиза в затвора за повторно управление на МПС след употреба на алкохол

DenNews.bg
29.10.2020
размер на текста:

50-годишен дупничанин влиза в затвора за седем месеца, след като се призна за виновен в повторно управление на МСПВ след употреба на алкохол.
Подсъдимият сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница. Той ще излежи присъдата си при първоначално общ режим..
Иван З. се призна за виновен в това, че на 18.09.2020 г., около 17 ч. на ул. „Св. Иван Рилски“ в Дупница е управлявал лек автомобил с 1,74 промила алкохол, след като е осъждан с влязло в сила споразумение за управление на МПС след употреба на алкохол в кръвта си с над 1, 2 на хиляда.
За това престъпление на Иван З. бе наложено наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 500 лв., както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Съдът констатира, че по отношение на подсъдимия е налице и предходно негово осъждане, като със споразумение от 22.01.2019 г. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 3 години, тоест до 22.01.2022 г. В този срок е извършено новото престъпление, поради което Иван З. следва да изтърпи отделно и отложеното наказание – 3 месеца лишаване от свобода, при първоначален „общ“ режим.
Това определение на съда подлежи на обжалване в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети