Разкритата при спецоперация в Дупница незаконна бензиностанция е свързана с Капланов?

DenNews.bg
29.10.2020
размер на текста:

Разкритата при специализирана операция в Дупница незаконна бензиностанция е свързана с Васил Капланов-Каплата. Това твърдят наши източници.
В специализираната операция се включиха служители на Главна дирекция Национална полиция, РУ Дупница и Агенция „Митници“. При извършена проверка на хале в складова база на ул. „Софийско шосе“, използвана за ремонт на автомобили, са открити и иззети 3616 литра дизелово гориво, за което не са представени документи за произход и платен акциз.
Дизеловото гориво е открито в 3 еднотонови съда и метална цистерна, към която е бил прикрепен измервателен уред и пистолет за зареждане.
По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница по чл. 234 от НК. Операцията е осъществена под прякото наблюдение на прокурор от РП Дупница. Задържани са двама мъже – стопанисващият обекта и наето лице, единият е на 27, другият на 71 години.

Според наши източници, операцията е свързана макар и не пряко с разследването за отвличането на 43-годишният Янек Миланов, който бе засечен последно в автомобила на Васил Капланов-Каплата в късната вечер на 31 юли.

Основен заподозрян, така главният прокурор Иван Гешев нарече Капланов при второто си посещение в Дупница, когато бе обявено, че се отварят стари случаи, свързани с Каплата.
Макар и основен заподозрян, до момента на Капланов не е повдигнато обвинение за отвличането на Янек.
Капланов се намира в ареста по обвинение в отправена закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин.
На 1 октомври Окръжна прокуратура-Кюстендил удължи срока на разследването за отвличането на Миланов с още два месеца.
Бяха извършени няколко претърсвания на полетата около Крайници и Дупница, както и мащабна операция на жандаремрията, НАП, Агенция Митници и ГД Национална полиция, която блокира Дупница за ден.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети