Дупнишки машини! 6 бойци – 6 златни медала за Патриот в Бургас

DenNews.bg
25.10.2020
размер на текста:

Дупнишкият СК Патриот се представи изключително силно на Държавното първенство по кикбокс в Бургас, където участва с 6 състезатели и спечели 6 златни медала. В надпреварата се включиха общо 806 бойци от 56 клуба от цялата страна.

“Уникален успех за нашия клуб! Взехме участие със шест млади надежди в лицето на Алисия Сусанина в кат. до 65 кг, Сашко Николов в кат. до 54 кг, Мартин Миладинов в кат. до 45 кг, Иван Костадинов в кат. до 51 кг, Браян Георгиев в кат. до 48 кг и Ивайло Янакиев в кат. до 57 кг, в стил лоу кик на ринг. Шестима състезателя – шест златни медала, без загуба за Патриот, като това е един от най-големите ни успехи в Държавните първенства“, обясни председателят на клуба Кирил Чакъров. Отборно СК Патриот остана втори, поради това, че СК Шуменска крепост участваше с цели 25 състезатели и успя да спечели 9 златни медала. „Това ни костваше първото място, но за нас ние сме първенците и показахме, че работим в правилната посока. Състезателите се раздаваха на 100%. Слушаха треньорите и изпълняваха това, което им се казваше. От там дойде и успехът“, каза още Чакъров.

Златното момче на СК Патриот Доброслав Радев в категория до 75 кг. при мъжете пък изигра три мача, спечелвайки три победи. Той беше избран за гала вечерта и на финала би Деян Чакъров от Вокил (Вн). „Тази победа показва още веднъж, че сме сплотен колектив. Благодаря и на останалите треньори Красимир Сулев и Драгомир Кацаров и на Ани Минкова, която беше в съдийската делегация“, завърши Кирил Чакъров

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети