Местни знаменитости разпалиха огнище на коронавирус със сватба без мерки

DenNews.bg
21.10.2020
размер на текста:

Над 100 души се заразили с коронавирус на сватба в мексиканския град Мексикали в северната част на Мексико в началото на месеца, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес. Главни герои в събитието са били представители на местния хайлайф - актьор от сапунени сериали и дъщерята на бизнесмен.

Здравният министър на щата Долна Калифорния Алонсо Перес Рико разкри, че присъствалите на място са били близо 300. Никой от тях обаче не носел предпазна маска, нито бил проверяван за температура. Освен това организаторите нямали разрешение за провеждане на подобно мащабно събитие по време на пандемията.
Министърът добави, че властите разследват дали някой е присъствал на сватбата, знаейки, че е болен от COVID-19 или е заразен с коронавирус. В някои мексикански щати съзнателното заразяване на някого с болест е престъпление, отбелязва агенцията.

В Мексико са регистрирани близо 1 милион случая на коронавирус и близо 87 хиляди починали.
Властите се опасяват от бум на заразата на предстоящите празници, най-вече Деня на мъртвите на 1 и 2 ноември, когато семействата посещават гробовете на близките си.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети