Бездомник, счупил ръката на полицай в Дупница, остава в ареста с постоянна мярка

DenNews.bg
02.10.2020
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил остави 39-годишен бездомник от Дупница за постоянно в ареста по обвинение, че е счупил ръката на полицай, изпълняващ служебния си дълг.
Инцидентът е станал вчера, 1 октомври, в двора на черквата „Св. Георги Победоносец“, но за него не бе съобщено в полицейския бюлетин.
В искането си до съда прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов посочва, че около 15:45 ч. на Д. Т., в качеството му на полицейски инспектор в група „Охрана на обществения ред“ при РУ – Дупница, при изпълнение на служебните му задължения, е нанесена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта на дясна ръка – престъпление по чл. 131, ал.2, т.2, във вр. с чл. 129, ал.1 от НК. Привлечен като обвиняем е Илиян Ст.
За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.
От събраните до момента доказателства, съдът намира, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление. Съдът счита, че е налице и опасност обвиняемият да се укрие, предвид факта че няма постоянно местоживеене, както и че има реална опасност да извърши престъпление. Илиян С. е многократно осъждан, за кражби, грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски административен съд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети