Празникът на Дупница ще бъде отбелязан с връчване на приз "Лекар на годината", тържествена сесия, 2 водосвета, изложби и концерти

DenNews.bg
18.10.2020
размер на текста:

С поредица от събития  ще бъде отбелязан празникът на Дупница- 19 октомври, когато се чества и Денят на Свети Иван Рилски Чудотворец. В 9,30ч. в кабинета на кмета инж. Методи Чимев на скромна церемония ще бъде връчен призът "Лекар на годината" на медик от Дупница. В 10ч. се открива Тържествената сесия на Общинския съвет, а след това в 11:00 ч. на площад "Свобода" ще бъде отслужен и водосвет за здраве и успех на жителите на града. Пак на същото място в 11,15ч. започва концертът Децата на Дупница с участие на възпитаниците от детските градини и училища, а в 12,30 ч. в зала Джамията ще бъде открита изложба на армъните от Дупница, озаглавена "Носталгия в образи". Във фоайето на Спортната зала от 12,00ч. ще бъде открита и изложбата "Спортът в Дупница" през погледа на Бончук и син. В 13,00ч. с тържествен водосвет за здраве ще бъде осветен новият рентген в общинската болница в града, на който ще присъства и министърът на здравеопазването  проф.д-р Костадин Ангелов. 

 В 15.00 ч. във фоайето на Община Дупница се открива  изложбата „Моят свят в моя град", както и награждаване на победителите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети