БСП поиска изслушване на вътрешния министър за нахлуването на ГДБОП в дома на невинно семейство

DenNews.bg
14.10.2020
размер на текста:

БСП поиска вътрешният министър Христо Терзийски да бъде изслушан в парламента заради акцията на ГДБОП, при която въоръжени и маскирани униформени нахълтаха на грешен адрес в столицата, оказвайки насилие и отправяйки обиди към невинно семейство с 4-месечно бебе.
„Кой ще понесе отговорността от тези безобразни действия, на които станахме свидетели?“, попита от парламентарната трибуна депутатът Иван Иванов.

Акцията, която от левицата определиха като "ювелирна" се е състояла в ранните часове на 5 октомври, а разбитата врата и арестите на грешен адрес антимафиотите оправдават с проблем с навигацията. Пострадалото семейство пък твърди, че срещу тях е употребена прекомерна сила и вербални обиди. Социалистите отправиха и въпрос към вътрешния министър Терзийски и поиска да разбере дали е имало и други подобни случаи и ако да – дали са били прикривани.
В началото на днешното пленарно заседание депутатите от БСП се оплакаха и от кратката законодателна програма на Народното събрание, която съдържа само четири точки за цялата пленарна седмица. Според Иван Ченчев законопроектите на опозицията умишлено не влизат за обсъждане, а „стоят на трупчета“. „Прогресивно регресирате, надявам се следващата седмица да има само една точка и тя да е оставка на кабинета“, обърна се той към председателят Цвета Караянчева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети