Водещ от БНТ е с коронавирус

DenNews.bg
13.10.2020
размер на текста:

Водещият на сутрешния съботно-неделен блок на БНТ Георги Любенов е дал положителен тест за коронавирус. Това съобщи самият той в страницата на предаването "Денят с Георги Любенов" във Фейсбук. Телевизионният водещ веднага се е самоизолирал и е под домашна карантина за 14 дни.

"Тази сутрин излезе резултатът от рутинен PCR-тест, който си направих - положителен. Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки", обяви Любенов.
Той призова хората, с което е бил в контакт в последната седмица, незабавно да се тестват.

"Горещо се обръщам към тези хора да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства. С пожелание за здраве и до нови срещи в ефира на БНТ", пише още журналистът.

В събота в предаването му гостуваха доц. Михаил Околийски от СЗО, Стефан Тафров от "Да, България", Ангел Джамбазки от ВМРО, Стефан Софиянски, Бетина Жотева (председател на СЕМ) и журналиста Георги Милков, фамилия Шопови - Христо и Лиза, Жаклин Вагенщайн и диджей Диас.
В неделя негови гости бяха доц. Атанас Мангъров, Мохамед Халаф - международен анализатор и журналист, министърът на туризма Марияна Николова, бившият здравен министър Петър Москов, Дони и Нети, както и водещата Наталия Симеонова.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети