Регистрираха първи смъртен случай след реинфекция с COVID-19

DenNews.bg
13.10.2020
размер на текста:

Първият смъртен случай в света след повторна инфекция с коронавирус е регистриран в Нидерландия, съобщи нидерландската информационна агенция BNO News, цитирана от ТАСС. Става дума за 89-годишна жена, която преди това е била диагностицирана с рак. През юли е откарана в болницата и ѝ бил направен тест за коронавирус. Пет дни по-късно тя е изписана, след като симптомите на инфекцията са отшумели, посочва БГНЕС.
Два месеца по-късно жената отново е откарана в болница с висока температура и кашлица и отново преминава тест за коронавирус, който дава положителен резултат, отбелязва агенцията. На осмия ден състоянието ѝ се влошава и две седмици след това тя умира.
Генетичната последователност на вируса потвърждава версията за реинфекция. Според BNO News в момента има 23 случая на реинфекция с коронавирус в света. Първият случай е регистриран в Хонконг на 24 август.
20 пациенти са се възстановили, а двама са на лечение. През последния месец броят на ежедневно откритите случаи на коронавирусна инфекция в Нидерландия непрекъснато нараства. В понеделник 6854 души са положили тестове за коронавирус, което е с почти 500 повече случая от предния ден. Ситуацията е сериозна загриженост за холандските власти. Преди седмица в страната бяха въведени редица ограничителни мерки, които се очаква да бъдат засилени във вторник. Първият случай на коронавирус в Нидерландия е открит на 27 февруари. Към днешна дата случаите са над 181 000 души, а над 6500 от заразените са починали.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети