Сапарева баня вече е част от мрежата „Най-добри европейски дестинации“ за здравен и балнео туризъм

DenNews.bg
09.01.2020
размер на текста:

 На церемония с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова бяха наградени 5 нови български ЕДЕН дестинации по проекта на Европейската комисия „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam”. Той е финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средните предприятия (2014–2020 г.) COSME. Община победител в конкурса стана Костенец с подгласници общините Самоков (дестинация с. Белчин), Баните, Сапарева баня и Ардино.

Един от първите проекти, по които кандидатствахме пред Европейската комисия след създаването на министерството, бе за ЕДЕН дестинации. Предните издания на конкурса бяха за културно-историческото наследство. За първи път печелим проект за популяризиране на балнео и СПА услугите, което съвпада с целите ни за разширяване крилата на сезоните, заяви министър Ангелкова. Общините финалисти участват активно и в 7-те балнео и СПА дестинации, които институцията създаде.

За нас конкурсът е обща марка за просперитет в туризма, доказателство, че се движим в правилната посока - да станем още по-привлекателно място за туристите, посочи кметът на общината победител Костенец Йордан Ангелов. Плакети получиха също ръководители на общините подгласници – кметът на Сапарева баня Калин Гелев, кметът на Ардино Изет Шабан, кметът на Баните Милен Белчев и зам.-кметът на Самоков Люба Кленова. Главният секретар на министерството Красимира Нечева връчи отличията за Сапарева баня и Ардино.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети