16 паралелки за държавен план-прием след 7-и клас са заложили средните училища в община Дупница за предстоящата 2020/21 г.

DenNews.bg
08.01.2020
размер на текста:

 Общо 16 паралелки за държавен план-прием след 7-и клас са заложили средните училища на територията на Дупница за предстоящата 2020/21. Предстои от средата на този месец да започнат редица срещи между РУО-Кюстендил, общинското ръководство, Бюро по труда, директорите на учебните заведения и други институции за уточняване на окончателния списък.
СУ "Св.Климент Охридски" планира една паралелка "физическо възпитание и спорт", СЕУ "Св.Паисий Хилендарски" залага 2 за чужди езици - испански и английски. Гимназия "Христо Ботев" има желание да сформира отново 5 паралелки - математика, природни науки, хуманитарни науки, предприемачество, както и софтуерни и хардуерни науки. ПГХВХТ е с прогноза за 2 паралеки - производство на кулинарни изделия и напитки, както и една паралелка с дуална форма на обучение - "технологичен и микробиологичен контрол в химични производства". ПГ "Акад.С.П.Корольов" иска да привлече ученици в три паралелки за икономист-информатик, електротехник и машинен техник, която ще бъде също дуална форма на обучение. Професионална гимназия по транспорт е заложила 1 паралелка - техник по транспортна техника, а ПГОСУ е с 2 желания - икономика и мениджмънт, както и оператор в производство на облекла, която ще бъде дуална форма на обучение.
Общо 384 са завършващите 7-и клас в Дупница тази година. За Област Кюстендил са заложени общо до 37 паралелки.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети