Тръмп се оплака от ЕС и обяви, че с Китай се прави по-лесно бизнес

DenNews.bg
22.01.2020
размер на текста:

 С ЕС е по-трудно да се прави бизнес в сравнение с Китай, но вярвам, че ще има споразумение между САЩ и ЕС преди американските избори за президент.

Това обяви американският президент Доналд Тръмп на пресконференция в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. След това той похвали премиера Борис Джонсън, който също като него страда на преговорите с ЕС. Но според него Джонсън ще излезе в страхотно положение от преговорите за Брекзит с ЕС.

"Честно с тях (ЕС) по-трудно се работи в сравнение с Китай. Просто трябва да попитате Борис", отбеляза Тръмп и похвали британския премиер, че върши страхотна работа.

Президентът на САЩ се оплака, че ЕС налагат търговски бариери, които вредят на американските компании, което още повече усложнява перспективата за търговска сделка.

Трудно ще бъде постигнато споразумение с ЕС, но се надявам да имаме преди изборите, подчерта Доналд Тръмп.

Американският лидер коментира и процеса по импийчмънт в Сената. Нещата вървят добре. Защитата върши добра работа, каза Тръмп и повтори, че няма нищо сензационно в телефонния разговор с украинския президент. Той не каза дали смята, че злоупотребата с власт е провинение за импийчмънт. Президентът нападна Адам Шиф, един от прокурорите, че "лъжи" за телефонния разговор с Владимир Зеленски. Според него бившият президент Бил Клинтън не е трябвало да бъде обвиняван. Запитан дали ще присъства на импийчмънта, Тръмп отговори, че с удоволствие би седял на първия ред и би гледал "корумпираните лица", които провеждат разследването.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети