Путин предложи за премиер шефа на Федералната данъчна служба

DenNews.bg
15.01.2020
размер на текста:

Владимир Путин предложи кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за поста премиер, съобщава пресслужбата на Кремъл. По-рано Дмитрий Медведев на среща с Путин обяви, че цялото правителство ще подаде оставка. Това се случи след посланието на държавния глава до Федералното събрание, в което той очерта редица основни промени в Конституцията. Както отбеляза Медведев, иновациите ще променят баланса на силите в страната. Номинацията на Путин Михаил Владимирович Мишустин е роден на 3 март 1966 г. в Москва.

Ето и неговата биография: 
През 1989 г. завършва Московския машинно-инструментален институт (сега Московският държавен технологичен университет „STANKIN“) със специалност компютърно проектиране, през 1992 г. - аспирантурата на този институт.
Доктор по икономика.
От 1992 г. до 1995 г. - директор на лабораторията за изпитване на Международния компютърен клуб.
През 1995-1996 г. той е заместник генерален директор на Международния компютърен клуб, председател на борда на Международния компютърен клуб.
През август 1998 г. е назначен за заместник-началник на Държавната данъчна служба на Русия.
През 1999-2004 г. - заместник-министър на Руската федерация по данъци и мита.
От 2004 до 2006 г. оглавява Федералната агенция по кадастъра на недвижими имоти.
През 2007-2008 г. оглавява Федералната агенция за управление на специални икономически зони.
През март 2008 г. той бе назначен за председател на Групата на дружествата UFG (OFG Invest), една от най-големите опериращи компании в Русия в областта на управлението на активи, директни инвестиции и взаимни инвестиционни фондове съвместно с Deutsche Bank.
6 април 2010 г. е назначен за ръководител на Федералната данъчна служба.
Михаил Мишустин е автор на монография за механизмите на информационните технологии на държавната данъчна администрация и на монография за принципите на информационните технологии на данъчната администрация на собственост.
Валиден съветник по държавните данъци от 2-ри ранг.
Награден е с орден „За заслуги към отечеството“ IV степен (2015 г.), Орден „Чест“ (2012 г.).

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети