ЦИК обяви покойник за народен представител

DenNews.bg
09.09.2019
размер на текста:

 Със свое решение от 5-и септември ЦИК обяви покойник за народен представител от БСП. Става въпрос за Цветан Ралчовски. До назначаването на Ралчовски се стигна, след като мястото на една от депутатските банки се освободи след подаването поради лични причини на оставка от страна на Иван Генов.  Два дни по-късно ЦИК научила, че обявеният за народен представител проф. Ралчовски е покойник, и е поправила грешката си. На 7 септември комисията взела решение, с което обявява за избран за депутат Анастас Попдимитров. Той е актьор и в момента е директор на Драматично-кукления театър във Враца

А ето какво гласи въпросното решение по обявяването на покойник за народен представител, което е публикувано на сайта на Централната избирателна комисия:

Централна Избирателна Комисия

РЕШЕНИЕ
№ 985-НС
София, 05.09.2019

ОТНОСНО: Обявяване на Цветан Минков Ралчовски за народен представител от Шести изборен район – Врачански.

С писмо вх. № НС-02-16 от 5 септември 2019 г. в ЦИК е получено Решение на Народното събрание от 4 септември 2019 г., с което на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Конституцията на Република България са прекратени пълномощията на Иван Киров Генов като народен представител от Шести изборен район – Врачански, издигнат от листата на коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ в 44-то Народно събрание.

Централната избирателна комисия следва да обяви за народен представител следващия в листата, предвид предсрочното прекратяване пълномощията на Иван Киров Генов. След извършена проверка на списък А и списък Б по многомандатни изборни райони се установи, че следващият кандидат в листата на коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ е Цветан Минков Ралчовски.

Предвид горното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1, чл. 247, ал. 1, т. 6 и чл. 302, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

ОБЯВЯВА Цветан Минков Ралчовски с ЕГН … за народен представител в 44-то Народно събрание от листата на коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ от Шести изборен район – Врачански.

Решението да се обнародва в „Държавен вестник“.

Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на 05.09.2019 в 19:47 часа

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети