Ето какво и къде е забранено и разрешено в предизборната агитация в Дупница

DenNews.bg
03.09.2019
размер на текста:

Община Дупница определи регламентираните места, на които ще може да се поставят предизборни материали и плакати. Това са:
Подпорната стена на старите гробища – ул. “Орлинска”
Подпорната стена в края на ул. “Ген. Георги Тодоров”
Подпорната стена на ул. “Кокиче”, Стръмната улица към Градската градина
Метална ограда на ул. “Цар Освободител” /спирката срещу Учителския институт/
Бетонни “гъбки” на ул. “Орлинска”
Метална ограда вдясно от кръговото движение на изхода за гр. Кюстендил
Метална ограда вдясно след Аракчийски мост
Метална ограда срещу паметника на Васил Демиревски
Всички поставени табла и изградени колонки за разполагане на рекламни и агитационни материали за Дупница и прилежащите кметства към нея.


На сгради, огради и витрини агитационни материали могат да се поставят след разрешение на собственика или управителя на имота, по определен от него начин и място за поставяне.

Със заповедта на кмета Методи Чимев се забранява публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания; използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавна собственост и безопасността на движението; използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Забранява се още използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на България и/или чужда държава, както и религиозни знаци и изображения.
Забранява се използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация; провеждането на предизборната агитация в държавните и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговските дружества с повече от 50% държавно или общинско участие в капитала.
Забранява се провеждането на агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателски организации.
Забранява се предизборната агитация 24 преди изборния ден и в изборния ден.

Забранява се предизборна агитация от служители на вероизповеданията, като извършването на религиозни обреди не се счита за агитация.
В 7-дневен срок след произвеждане на изборите, т.е. до 3 октомври, агитационните материали трябва да бъдат премахнати от лицата, отговорни за тяхното поставяне. Отговорност ще бъде потърсена от партиите, коалициите и инициативните комитети.

 

Пълната заповед на кмета може да видите ТУК 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети