Руски кораб се запали на пристанище в Норвегия, има опасност от взрив

DenNews.bg
26.09.2019
размер на текста:

Руски кораб се запали на пристанище в Норвегия. Повече от 100 жители в радиус от 300 метра от горящия кораб в Тромсьо са евакуирани заради опасност от взрив на амоняк.
29-те моряци на борда на „Бухта Наездник“ са били спасени. В момента 12 от тях са настанени в болница. Ранените при инцидента са 27, съобщават руски медии.
Пожарът е избухнал вчера, но въпреки опитите на пожарникарите да бъде изгасен, той се е разгорял още по-силно, пише БГНЕС.
Тази сутрин полицията в Тромсьо съобщи в Туитър, че поради продължаващия пожар, преминаването през прилежащата към пристанището територия е затворено, тунел и редица улици в района също са блокирани. Полицията съобщи, че противопожарният щаб обмисля два варианта за по-нататъшни действия, единият от които включва наводняване на траулера, а другият разширяване на зоната за сигурност.
Гасенето на пожара се усложнява от факта, че на борда има резервоари с амоняк, които могат да избухнат, както и че съдът е започнал да се накланя поради голямото количество вода, което се използва от пожарникарите

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети