Двама дупничани признаха пред съда, че са крали ток

DenNews.bg
26.09.2019
размер на текста:

Двама дупничани признаха пред съда, че са извършили нерегламентирано присъединяване към ел. преносната мрежа и така са осъществили кражба на ток.
Наложените на Тинка А. и Ивайло И. наказания са пробация, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от по 6 месеца.
Тинка А. се призна за виновна в това, че на неустановена дата в периода от 11.04.2018 г. до 24.04.2019 г. в Дупница, в електромерно табло, монтирано на железобетонен стълб, чрез другиго (неизвестно лице) е осъществила неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ на прекъснат битов абонат, с което е създала условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.
Подсъдимият Ивайло И. се призна за виновен в това, че на неустановена дата в периода от 02.04.2019 година до 22.04.2019 година в Дупница, в електромерно табло, монтирано на железобетонен стълб сам е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на прекъснат битов абонат на електрическа .
Определенията на Районен съд-Дупница са окончателни и не подлежат на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети