Пожарникари спасиха две котета, паднали в реката на центъра на Дупница

DenNews.bg
25.09.2019
размер на текста:

Пожарникари спасиха две котета, паднали в коритото на река Бистрица в района на галерия „Джамията“ в Дупница.
На сигнал, подаден от посетители на близко кафене, че се чува тревожно мяукане от реката, се отзоваха двама огнеборци.
На място се оказа, че в коритото на реката има две бедстващи котета и последва напълно сериозна спасителна операция, в която бедстващата страна не оказваше особено съдействие.
Пожарникарят, който слезе по стълба в коритото на реката бе затруднен да открие малките и защото те се криеха, и защото опитваха да избягат от ръцете му. Докато огнеборецът търсеше котетата, колегата му предприе възможно най-подходящата в момента тактика, а именно да ги привиква и успокоява с „мац-мац“ и „пис-пис“.
Благополучната развръзка дойде, след като бе осигурен и подходящ съд с капак от магазин наблизо, с чиято помощ котетата бяха изнесени от реката.
Пожарникарите провериха състоянието на мъниците и след това те бяха „предадени“ на разтревожената им майка, която през цялото време се движеше нервно из района и чакаше края на спасителната акция. Едното от котетата, което през цялото време вместо съдействие, оказваше съпротива, изхвърча бързайки веднага след отварянето на капака на кутията.
Случайни очевидци на спасителната операция поздравиха напълно заслужено огнеборците за вниманието и грижата, с които оказаха помощ на бедстващите животинки. 

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети