8 г. затвор за дупничанин, убил с нож мъж, нахлул в имота му със стрелба

DenNews.bg
19.09.2019
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил даде ефективна присъда от 8 г. лишаване от свобода на 30-годишния Милчо Асенов, обвинен за убийството на 30-годишния Стефан Стефанов в Дупница.
Убийството стана на 5 септември миналата година в Гизодва махала, като Асенов умишлено пробол с нож Стефанов.
Съдебният състав прие, че в случая има многобройни, смекчаващи вината обстоятелства.
Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство, като обвиняемия призна вината си. Той изрази пред съда съжаление за извършеното престъпление. Адвокатите му посочиха, че е баща на 3 малолетни деца, към момента на престъплението е неосъждан и има добри характеристични данни.
Стефанов е влязъл в двора на обвиняемия и е стрелял с газов пистолет, в присъствието на децата. При последвалото спречкване, подсъдимият е нанесъл на жертвата смъртоносна рана с нож, с който преди това е белел орехи. Той е съдействал на разследването и е показал средството за извършване на престъплението.
От присъдата ще бъде приспаднато времето, което Асенов е прекарал в ареста, а именно от 06.09.2018 г. до 17.05. 2019 г.
Окръжен съд- Кюстендил осъди Асенов да плати на детето на пострадалия, действащ чрез своята майка и законна представителка, сумата от 30 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди. Съдът отхвърли като неоснователни, поради тяхната недоказаност гражданските искове на съпругата на починалия, на неговите родители, братя и сестри.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски Апелативен съд в 15- дневен срок.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети