20 души се включиха в бригадата в помощ на хижа „Скакавица“

DenNews.bg
17.09.2019
размер на текста:

20 души се включиха с доброволен труд в бригадата в помощ на хижа „Скакавица“, единствена база стопанисвана от Туристическо дружество „Рилски езера“-Дупница.
Сред доброволците имаше планински спасители от Дупнишкия отряд, членове на туристическото дружество и няколко граждани.
Основната задача на доброволците бе да се включат в сглобяването на навеса за фотоволтаични панели, дарени от екологичната организация „Грийнпийс“. Повечето работа е отметната през уикенда, а до края на седмицата остават да бъдат приключени довършителни работи, които са поверени на най-сръчните от доброволците.
Навесът трябва да бъде напълно готов до края на месеца, тъй като в началото на октомври се очаква да пристигнат панелите, с които ще се осигурят допълнителни 5 киловатчаса ел. енергия за нуждите на хижата.
„Групата не беше многочислена, но пък всички показаха старание и желание. Едната част от групата бе изцяло ангажирана със сглобяването на навеса, друга част се включи в почистване на част от помещенията, а третата част от групата извърши леки, но нужни ремонтни работи по малката хижа. Благодаря на всички за помощта и трудолюбието“, коментира пред DenNews.bg председателят на ТД „Рилски езера“ Димитър Атанасов.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети