Още двама дупничани влизат в делото срещу горенето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

DenNews.bg
13.09.2019
размер на текста:

Още двама дупничани се включат в делото по жалба на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“, с която се иска съдът да отмени разрешителното, даващо право на ТЕЦ „Бобов дол“ да гори до 96 тона отпадъци на ден. Така общият брой на подписалите декларации вече е 18. Това съобщи за DenNews.bg общественикът Николай Табаков. Още няколко граждани са заявили, че ще се включат в делото, но към момента все още не са попълнили декларации.

Желаещите да се включат в процеса могат да го направят до 20-и септември, като трябва да се свържат в Табаков-тел. 0895 71 83 88, и да попълнят декларация и пълномощно.

Както писахме, след среща с експерти от двете екологични организации, провела се вчера вечерта в Дупница, 16 граждани подписаха декларации, че желаят да бъдат конституирани като заинтересовани страни по делото. ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК 

Припомняме, че първото заседание по делото е насрочено за 14 часа на 24 септември в Административен съд-Кюстендил. Тогава адвокат Станка Черкезова-Калайджиева ще внесе заявленията на гражданите и съдът трябва да прецени дали те ще бъдат конституирани като заинтересована страна.
В този случай гражданите могат да присъстват на съдебните заседания, могат да изказват аргументи, могат да искат информация по процеса, но няма да имат финансов ангажимент.
Екологичните организации са избрали тази форма, именно за да бъдат предпазени гражданите от плащане на съдебна такса и евентуално на съдебни разноски.

Все още към делото не са се присъединили гражданите от Големо село и Община Бобов дол, които са най-потърпевши от горенето на отпадъци в теца.
Насрочената за тази седмица среща в Големо село е отложена заради организационни пречки, но срещата ще се проведе на 17-и септември, вторник, от 18 часа пред кметството в селото.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети