Набират се доброволци за бригада в помощ на хижа „Скакавица“

DenNews.bg
11.09.2019
размер на текста:

 Туристическо дружество „Рилски езера“ набира доброволци за основно обновяване на хижа „Скакавица“, първата хижа в България, построена изцяло с дарения и доброволния труд на хората от Дупница и региона преди 97 г.

Всеки желаещ може да се включи в бригадата в помощ на хижа „Скакавица“, насрочена за този уикенд, 14-и и 15-и септември.

Доброволците ще се включат в изграждането на навес за поставянето на фотоволтаични панели, които са дарени от екологичната организация „Грийнпийс“, обясни председателят на ТД „Рилски езера“-Дупница Димитър Атанасов.
Освен това е предвидено основно почистване на сградата и района й, както и сглобяване на нови легла и друго обзавеждане, боядисване и други ремонти дейности.
Доброволците няма да са ангажирани с качването на материалите до хижата, това ще стане с коне.
„Работа има много. Ще действаме в зависимост от броя на доброволците. Много важно е, че с новите фотоволтаични панели, които ни дадоха от „Грийнпийс“ ще решим по-добре проблема с електричеството. В момента то е на вода и ако има вода, има ток, ако няма вода, няма ток. Панелите ще ни дадат допълнителни 5 киловатчаса, което не покрива изцяло нуждите на хижата, но първоначално е голяма стъпка. Надявам се, че следващата година ще може да се поставят още фотоволтаични панели“, обясни още Атанасов.

Ако искате да помогнете трябва да заявите участието си на тел. 0988 81 89 31. Сборният пункт е на Спортната зала в 8.00 часа в събота, 14 септември.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети