Проточил се ремонт остави дупничани без вода 25 часа, а ще има да чакат и още

DenNews.bg
11.09.2019
размер на текста:

Проточил се ремонт остави за повече от 25 часа живеещите в района на жк „Развесена върба“, ОУ „Евлоги Георгиев“ и Градската градина в Дупница без вода.

Лошата новина е, че абонатите ще чакат още поне няколко часа, тъй като най-оптимистичните прогнози са, че водоснабдяването ще бъде възобновено по обяд.

Причината за дългото безводие е течащият в момента цялостен ремонт на ул. „Метоха“ (стръмната улица към Градската градина откъм ул. „Николаевска“), който в момента е на фаза подмяна на водопровода.


Вчера започна присъединяване на новия водопровод към градската мрежа, което се извършва от фирмата изпълнител ДЗЗД „Инженеринг строй“, управлявана от благоевградчанина Михаил Камбитов.

Въпреки че изтормозени от дългото безводие граждани са „подпалили“ телефоните на ВиК-Дупница, важно е да се знае, че този ремонт не се извършва от общинското дружество.

Предварително бе обявено, че водата ще бъде спряна от 8 до 19:30 часа вчера, 10 септември, с уточнението, че може да има малко забавяне, за да се избегне спирането на водата втори ден.


Забавянето на ремонтите работи обаче води до невиждано от години в Дупница безводие, което в най-добрия случай ще бъде от 30 часа.

Припомняме, че ул. "Метоха" бе затворена за ремонт на 25 юли, а в договора за възлагане на обществената поръчка е записано, че фирмата изпълнител има 26 дни за извършване на строително-ремонтните работи. За цялостния ремонт на улицата Община Дупница ще плати на фирмата 196 733 лв. с ДДС.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети