Първан Дангов и БСП влизат обединени в битката за управлението на Дупница

DenNews.bg
10.09.2019
размер на текста:

БСП и Първан Дангов влизат обединени в надпреварата за предстоящите на 27 октомври местни избори в Дупница.
Общинската организация на БСП единодушно подкрепи кандидатурата на Дангов за кмет на конференция, провела се вчера вечерта.
"Преодолели различията и в пълно единствено даваме силна заявка за спечелване на местните избори в община Дупница. Кандидатурата на Първан Дангов е партийна, като всички в БСП стоят плътно зад него. Това е кандидатът, който може не само да се противопостави на сегашното управление, но и да бъде новият успешен кмет на община Дупница“, коментира народният представител Иван Ибришимов, който е председател на предизборния щаб на социалистите.


Припомняме, че Първан Дангов бе кмет на Дупница от 2003 до 2007 г. В неговия мандат бе довършен пътен възел „Байкал“ и започва газифицирането на града.


Водач на листата за Общински съвет ще бъде местният лидер на БСП Станислав Павлов. Листата е от 33-ма кандидати, като около 40% от нея е гражданска квота. За тези избори социалистите залагат на приемственост-в листата влизат както дългогодишни общински съветници с опит, така и нови лица. Листата с подредбата на кандидати за ОбС ще бъде представена при регистрацията на партията за местния вот.

На конференцията са одобрени и част от кандидатите за кметове на села. За Бистрица БСП издига бившия кмет на селото Иван Бански. В Крайници кандидат на партията ще бъде бившият служител на МВР Георги Матков, а в Яхиново-Божидар Кирилов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети