Кризисен център ще приютява до 12 бездомници в студените месеци в Дупница

DenNews.bg
08.08.2019
размер на текста:

Кризисен център ще дава подслон и топла вечеря на бездомници през студените месеци в Дупница.
Сградата се намира на ул. „Велико Търново“, само на метри от Спешна помощ и общинската болница. Помещенията вече са оборудвани. Освен спални помещения, центърът разполага със санитарни възли и оборудвана трапезария.
Община Дупница разкри социалната услуга с решение на Общински съвет и ще настанява потребители от 1 декември до 31 март. Ще се предлага подслон на бездомните лица за една нощ - от 18.00 ч. вечерта до 10.00 ч. на следващия ден. Ще се осигурява и топла храна за вечеря, при възможност и облекло, ще се съдейства и за търсене на медицинска помощ при необходимост. Капацитетът на центъра е 12 места. Преди откриването му ще бъде определен и персонал от 4-ма човека. Общата заложена сума за центъра е в размер на 40 000 лева.
Отделно от това, Община Дупница готви изграждането за Център за временно настаняване, който да бъде финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж" (ОПРР). Още през декември миналата година зам.-кметът Олга Китанова обяви това намерение и че очаква откриване на мярката, което е вече факт и документацията се подготвя. Проектът предвижда обгрижването на обитателите на Центъра за временно настаняване от специалисти и търсене на възможности за квалификация, курсове и/или постоянно настаняване на лицата, като за целта ще бъде построена сграда в съседство на ЦНСТ "Надежда".

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети