Придвижването в Дупница е ад: Шофьорите са в задръствания, а пешеходците – в пек и прахоляк

DenNews.bg
05.08.2019
размер на текста:

Дупница днес е умалено копие на руската столица Москва, която две години е първенец по задръствания в света. А ако пресметнем автомобилите в задръстването спрямо броя на населението, нищо чудно да разгромим многомилионна Москва…в тази печална класация.
Центърът на Дупница прилича на огромен и нерегулиран паркинг, а причините са две. На първо място са течащите ремонти на улиците подстъпи към Градската градина-„Метоха“ и „Ген. Георги Тодоров“, които обичайно поемат част от трафика.
За натовареното движение спомага и това, че през август в града се завръщат живеещи и работещи в чужбина и страната дупничани, което води до силен целодневен трафик, а не само в пиковите часове сутрин и вечер, когато дупничани отиват и се връщат от работа.
Поне до края на месеца ще има предпоставки за задръствания и неудобства с паркирането, затова, ако ви е възможно, изберете да се придвижвате пеш. Макар и това да не е най-приятното изживяване, не само заради жегата, а и заради запрашаването.


Припомняме, че за последно главните улици в Дупница бяха мити през месец май. В момента обаче в града текат редица улични ремонти, има и частни строежи и това заедно обичайно силния трафик води до силно запрашаване, което се усеща и при кратка разходка.
За съжаление градският транспорт е почти никаква алтернатива за облекчаване на движението в града. Заради предимно старите автобуси, липсата на охлаждащи системи и климатици и занижената хигиена в по-голямата част от автобусите градският транспорт се използва единствено от хора без друга алтернатива и едва ли биха били избор за хора, които имат възможност да се придвижат с личен автомобил или такси, дори и ако не им се виси в задръствания.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети