Напредва ремонтът на детската градина в Бистрица, която отваря втора нова група за една година

DenNews.bg
30.08.2019
размер на текста:

Продължават ремонтните дейности в детската градина в село Бистрица, където ще бъде открита още една яслена група от началото на учебната година.
Кметът Методи Чимев, заместникът му Крум Милев и директорът на дирекция "Строителство" инж. Серьожа Котев и кметът на Бистрица Кирил Огненски извършиха проверка на ремонта.
Както сме писали, интересът към детската градина е много голям. Заявленията от родители от Дупница и Бистрица са над 30, което наложи кметът Чимев да възложи стартиране на ремонти на няколко нови помещения, които да приемат децата. Обновяват се всекидневна, спална стая, коридори, мокри помещения и др.
В рамките на една учебна година, в детската градина на селото се отварят две нови групи.


Кметският екип направи проверка и на ремонтните дейности по ул."Метоха", която в момента се рехабилитира изцяло. Подземната инфраструктура е подменена, а в следващите дни ще стартират и надземните дейности свързани с изграждането на тротоари и асфалтиране на улицата. Отсечката е от голямо значение за облекчаване трафика в града, тъй като ще поеме движението по направлението кв. Бешика - Горна махала през Градска градина. Идното лято е предвидено подмяна на подземната инфраструктура и надземната на свързващата отсечка "Метоха" - "Кокиче".

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети