Български каналджии предизвикаха катастрофа в Гърция, загинали са шестима мигратни

DenNews.bg
27.08.2019
размер на текста:

Поредна трагедия с нелегални мигранти се е разиграла в Гърция, като тя е причинена от български трафиканти. Шестима мигранти са загинали при тежка катастрофа късно снощи близо до град Александруполис. Други 10 души са в тежко състояние и са с опасност за живота, съобщава БНР.
Мигрантите платили на българските трафиканти по 2 хиляди евро, за да бъдат закарани до Солун, сочат показанията им пред полицията.
Двамата трафиканти, причинили катастрофата, са в прокуратурата в град Александруполис. По информация на местните медии и двамата са български граждани.
Те са извършвали трансфер на 16 нелегални мигранти, влезли през сухопътната граница от Турция. В близост до град Александруполис попадат на полицейска блокада. Не спират за проверка и с висока скорост колата пада във воден канал.
Шестима от мигрантите загиват на мястото на катастрофата, другите 10 са в тежко състояние в болницата. Лекуващите лекари се опитват да спасят живота на двама, но засега не дават надежда.
Двамата трафиканти, които не са пострадали, изоставят колата и направили опит да се скрият от полицията, но в последствие са арестувани.
Гръцката полиция съвместно със специални части на европейската агенция по охрана на границите "Фронтекс" засилиха контрола на всички възможни точки за нелегално влизане в Гърция.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети