Днес пътуващите към Кулата ще минават по моста на АМ „Струма“ край Дупница, утре платното ще е за тези в посока София

DenNews.bg
24.08.2019
размер на текста:

Мостът на магистрала „Струма“ край Дупница вече е отворен за движение, но ще се ползва само платното в посока София, което бе по-слабо засегнато от пожара във „Феникс-Дупница“, избухнал на 13 август.
По магистралата от пътен възел „Дупница“ до пътен възел „Бобошево“ ще може да се движат само леките коли, камионите ще продължат да използват обходния маршрут през Е-79.


Днес, в участъка от АМ „Струма“ ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще се движат по Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни.


През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

Движението в едното платно на моста край Дупница бе отворено в 16 часа вчера, след като извършените през деня тестове на носимоспособността на съоръжението потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци.

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. Превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.


Припомняме, че вчера шефът на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски обясни, че ремонтът на платното в посока Кулата, което понесе сериозни щети при пожара, ще може да започне след пускане на платното към София.
Ремонтът ще струва 1 860 000 лв., а максималният срок е четири месеца. Терзийски обаче обясни, че намерението е мостът да бъде напълно отворен в много по-кратки срокове.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети