Шефът на АПИ идва да огледа щетите по моста на АМ „Струма“ в Дупница

DenNews.bg
22.08.2019
размер на текста:

Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски ще провери утре работата по разчистването на струпаните отпадъци в пространството под моста на магистрала „Струма“ в Дупница.
Както писахме, пътното съоръжение пострада сериозно при голям пожар, обхванал тонове отпадъци, струпани под магистралата и в близките имоти от фирмата за вторични суровини „Феникс Дупница“ на 13 август.


От АПИ днес съобщиха, че за улеснение на трафика, от 14 ч. в петък до 20 ч. в събота включително, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.
Утре изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети