Съд забрани стачката на пилотите от Райънеър в Ирландия

DenNews.bg
21.08.2019
размер на текста:

Ирландският върховен съд блокира със свое решение от днес стачката на пилотите на Райънеър (Ryanair), предвидена за утре и вдругиден в Дъблин, предадоха световните агенции.
Ръководството на авиокомпанията сезира съда с иск да бъде издадено нареждане срещу синдиката Форса (Forsa), част от който е Асоциацията на ирландските пилоти (IALPA) и който организира планираната за четвъртък и петък 48-часова стачка на летците от ирландското подразделение на Райънеър, уточнява Ройтерс.
Мотивите за искането са, че синдикатът не е допуснал процесът по посредничество да бъде завършен преди да бъде обявена стачката, която според компанията би нарушила споразумение между нея и синдиката от миналата година.
Райънеър приветства съдебното решение и призова пилотите да се върнат към преговори и да изгладят всички разногласия без да бъде нарушено разписанието.
Авиопревозвачът очаква днес и решение на британското правосъдие за друга стачка на пилотите във Великобритания, насрочена също за 22 и 23 август, допълва Франс прес.

Междувременно обаче в Португалия днес започна петдневна стачка на стюардите и стюардесите на авиокомпанията в Португалия, смятана за старт на планираната вълна от протести в Ирландия, Великобритания и Испания.
Райънеър е най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа, обслужваща над 1100 направления между 160 летища в 27 европейски страни и Мароко.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети