Волейболният Марек Юнион-Ивкони започна със селекцията за новия сезон в Супер лигата

DenNews.bg
02.08.2019
размер на текста:

 Волейболният Марек Юнион-Ивкони започна със селекцията за новия сезон в Супер лигата. Клубът вече се е договорил с няколко играчи, но те ще бъдат представяни постепенно, след като бъдат сключени официално договори с тях.

"На този етап ще бъдат 5 новите играчи в тима. Разпределителят Чоно Пенчев, който бе част от националния отбор това лято остава при нас и през новия сезон. От "Хебър" си връщаме другия плеймейкър Светослав Станков, който им бяхме преотстъпили и стана носител на Купата с тях. Двамата са с различен стил на игра, което ще бъде от голяма полза за отбора", обясни мениджърът на клуба Людмил Найденов.

"Към играчите ни от Уганда и Руанда – Окело Дауди, Ив Мутабази, Катбарт Малинга и Иван Боб имаме оферти от чужбина и най-вероятно ще бъдат преотстъпени. В момента водим разговори за условията и на играчите и за клуба. Още 4-ма други волейболисти с опит и класа ще започнат подготовка с тима в началото на септември. Имаме пълен картбланш за селекцията от президента ни Ивайло Константинов, така че очаквайте интересни имена в Дупница. Другата седмица ще обявим други двама, тъй като до края на седмицата ще подпишем с тях. През новия сезон ще залагаме на преплетени опит и рутина с младост и талант. Имаме много талантливи момчета от школата и те ще бъдат отново в мъжкия състав, за да израстват и развиват. Има запитвания към някои от досегашния състав, но няма още изходящ трансфер, освен диагонала Димитър Дулчев, който отива в Кипър", допълни клубният началник.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети