Криси е убита с камък, не е имала шанс да оцелее

DenNews.bg
19.08.2019
размер на текста:

7-годишната Кристин Георгиева е убита с множество удари с камък, а причината за смъртта й е тежка черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота. Това обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя посочи, че няма данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип.
„Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота”, обясни Арнаудова. По-рано майката на убитото момиченце изказа съмнения, че и лекарите имат вина за смъртта на детето.
Арнаудова уточни какво наказание е получил обвиняемия Мартин Трифонов за предишно блудство, за което от МВР съобщиха преди дни.
Трифонов е получил условна присъда от 8 месеца с 2-годишен изпитателен срок по обвинение в блудство и опит за изнасилване на 16-годишно момиче.
Говорителят на главния прокурор потвърди, че Трифонов е направил пълни самопризнания по време на разпита за убийството на Криси.
„Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, каза Арнаудова.
„Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още говорителят на главния прокурор.
Почти всички ребра на детето са били счупени и то е имало тежки разкъсвания.

Днес ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклоние "задържане под стража".
Припомняме, жестокото убийство на Кристи беше извършено в четвъртък в сливеското село Сотиря. Днес в община Сливен е обявен ден на траур.
Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. в момента той се намира в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията. ДКН експертиза е потвърдила, че извършителят е Трифонов. 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети