7-годишно дете е изнасилено и пребито до смърт, издирват заподозрян по суша и въздух

DenNews.bg
16.08.2019
размер на текста:

Полицията издирва заподозрян на жестоко убийство на 7-годишно момиченце, изнасилено и пребито до смърт в покрайнините на сливенското село Сотиря.
Детето е намерено в края на селото, на метри от дома си, в изключително тежко състояние около 15 ч. вчера. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му заради тежките черепно-мозъчни травми и наранявания по гръдния кош.


Заподозрян е 21-годишният мъж, който вчера следобед беше обявен за издирване от местната полиция, без първоначално да се съобщава за какво го търсят. Младежът се казва Мартин Трифонов, не бил близък с никого, странял от всички, съобщи Нова телевизия.
Кметът на селото Димчо Георгиев заяви, че Трифонов не живее в селото, а в близката вилна зона и идва да си пазарува.
Вчера следобед Трифонов видял момиченцето пред местните магазин и заведение, където пиел ракия. То пък дошло да си купи сладолед.
След това завлякъл малката Криси на безлюдно място, където се гаврил с нея и я оставил полужива.
"Детето е от нормално семейство, ходеше на детска градина тук, с моята дъщеря бяха в една група, трагедия е голяма за всички в селото. Успях да си кажа няколко приказки с дядото, но те всички са разбити. За жалост има хора, които не мислят и това е резултатът..", каза още кметът.

Момиченцето живеело с баба си и дядо си, тъй като майката работи на морето, разказват още жители на Сотиря.

Хората твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт. За случилото се разказа и самият Мартин пред камерата на NOVA.

Издирваният и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове.
Според местните жители заподозреният за убийството на детето вече е изтрил профила си във Фейсбук.

Полицията издирва предполагаемия извършител по земя и по въздух. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета.
Още вчера входовете на селото са блокирани от униформени. Създаден е и импровизиран контролно-пропускателен пункт на обръщалото на автобус номер 12. Живеещи в района казват, че всяка кола е била спирана за проверка.
Предполага се, че заподозреният се укрива в гората, за която местните казват, че е изключително гъста и трудно проходима. Издирването му продължи през цялата нощ и продължава и сега.
Село Сотиря се намира на 4-5 км от Сливен.
Днес се очаква от полицията да съобщят повече подробности. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети