АПИ ще отвори засегнатия от пожара участък от АМ "Струма" край Дупница най-рано след 2-3 седмици

DenNews.bg
15.08.2019
размер на текста:

 Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока София от АМ "Струма" ще е след не по-малко от 2-3 седмици. Това заяви пред БНР инж. Иван Досев от УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Той поясни, че магистрала "Струма" като цяло е отворена. Движението е ограничено единствено в 10-километровия участък между пътен възел "Дупница-юг" и пътен възел "Бобошево".

По думи на инж. Досев в момента се установява какви са щетите от пожара. Той заяви, че Община Дупница само веднъж е сигнализирала в Пътната агенция за струпани отпадъци в района на АМ "Струма", но не е било установено наличие на купища боклук в обхвата на магистралата. Има такива купища боклуци, по-скоро суровина за преработка, но тогава, когато сме направили проверка, те не са били в нашия обхват, т.е., те не са били под съоръжението, обясни той.

Инж. Досев увери, че винаги се правят проверки по сигнали и ако бъде установена необходимост от почистване, такова се извършва.

Това не е хубаво да се случва, защото са разходи за Държавния бюджет, а в същото време някои си използват части от държавната територия по неправилен начин, каза още по случая той.

Припомняме, вчера Пътната агенция внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на пламналия цех за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха пожара.

Заради инцидента от АПИ започват проверки на всички пътни съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети