С 20 000 лв. изграждат помещенията за новата яслена група в с. Бистрица

DenNews.bg
13.08.2019
размер на текста:

От днес започна ремонтът на помещенията в детската градина в село Бистрица, където от есента ще бъде сформирана нова яслена група. До това решение се стигна заради огромен интерес от родители-заявленията до момента са над 30, като повече от половината са за деца от Дупница.
Припомняме, че преди две седмици кметът на Дупница Методи Чимев разпореди да се подготви количествено-стойностна сметка за ремонтите. 20 000 лева е сумата, която ще отиде за цялостно изграждане на вътрешните помещения за най-малките - всекидневна, стая за сън, санитарни възли и други.
"През миналата година се отвори една група в село Бистрица, а сега се отваря още една - яслена. До началото на учебната година ремонтът ще е приключил, а дечицата ще имат перфектните условия", посочи Чимев.
Интересът към детската градина в подбалканското село е напълно нормален предвид условията в нея, чистия въздух и красива природа.
Кметът Чимев направи проверка и на строителните дейности в жк „Бистрица“, където се изгражда новата детска градина. Както е известно, намерението на общинското ръководство е да премести в нея групите от филиалите, които ползват единични помещения. Жк Бистрица е най-населеният квартал в Дупница, но поради липсата на детска градина, родителите бяха принудени да возят децата си в близките филиали. Строежът се очаква да приключи през есента, а средствата са с европейско финансиране.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети