МОН осигурява средства за електронни дневници за всички училища

DenNews.bg
12.08.2019
размер на текста:

 Министерството на образованието ще финансира всички училища, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година.

За специализирания софтуер са заложени почти 2 милиона лева по национална програма "Информационни и комуникационни технологии".

До 3 септември училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник. Средствата ще се отпускат съгласно броя на учениците. От МОН поясняват, че електронните дневници трябва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Освен това трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация - оценки, отсъствия, съобщения от учители и др.

Софтуерът ще дава възможност за въвеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съученици им. Достъп до тези данни ще имат и заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата.

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение. Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните програми: https://np.mon.bg/.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети