Българин убил съпругата си в Испания, арестуван е след опит за бягство

DenNews.bg
09.07.2019
размер на текста:

39-годишен българин е арестуван за убийството на 28-годишната си съпруга и майка на двете му деца в испанското градче Салас де лос Инфантес в автономната област Кастилия и Леон.
Тялото на Моника Асенова е открито на улицата пред дома й. Младата жена е била намушкана с нож, а след това е паднала през прозореца, но все още се разследва дали е била бутната от мъжа си или се е опитала да избяга от него.
Убиецът е успял да избяга, но малко по-късно е задържан от Гражданската гвардия. Той е направил пълни самопризнания.
До момента е установено, че съпрузите са живели заедно до 28 юни, когато в дома им избухнал пожар. Тогава Моника с двете им дъщерички отишла при баща си, който живее на около 35 километра от Салас. Съпругът й пък останал в града.
Вчера младата жена дошла до апартамента, за да прибере някои вещи, когато е била нападната и намушкана. Все още не е ясна причината за убийството.
Местните власти обаче съобщиха, че през 2011 г. Моника Асенова е подала жалба срещу съпруга си за домашно насилие. По-късно обаче жената оттеглила жалбата, като обяснила, че е получила нараняванията си при злополука.
Съпрузите живеели от години в Салас де лос Инфантес. Моника работела в супермаркет, а на последните местни избори през май т.г. била кандидат и водач на листата на Народната партия. Мъжът й пък бил назначен на 6-месечен трудов договор към общината, но в момента бил в болнични.
Разследването на убийството продължава. Източник: dir.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети