Петима български тийнейджъри заподозрени за изнасилване в Германия, единият е арестуван

DenNews.bg
09.07.2019
размер на текста:

14-годишнен тийнейджър с българско гражданство е арестуван във връзка с изнасилването на 18-годишно момиче в Германия в края на миналата седмица.
Арестуваният тийнейджър е един от петимата заподозрени: трима 14-годишни и двама 12-годишни, всички те са с българско гражданство.
Момчето е арестувано поради опасения, че може отново да извърши престъпление, след като се оказало, че той е познат на полицията и за два други случая на сексуален тормоз. Според германското законодателство обаче при тези случаи българският гражданин не е бил достатъчно голям, за да бъде подложен на съдебно преследване. В Германия възрастта за носене на наказателна отговорност е 14 години.
Петимата са заподозрени, че в петък вечерта са изнасилили момичето в горист район близо до детска площадка в северозападния германски град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия.
Момчетата били разпитани от полицията и предадени на родителите си.
Те са отстранени временно от училище, потвърдиха местните власти в Дюселдорф.
От германската служба за закрила на децата и младежите е било поискано да се свърже със семействата и местните социални служби, за да предложи помощ и подкрепа.
"Възможно е децата да бъдат взети под закрила", каза говорителка на местните власти.
Полицията заяви, че в събота жертвата е била в състояние да си тръгне от болницата, където й е било оказано лечение заради получените наранявания.
Разследващите отказаха да дадат информация за момичето, за да го предпазят. Източник: dir.bg

Припомняме, че миналата година шестима български тийнейджъри бяха осъдени в Германия за групово изнасилване на 13-годишно момиче.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети