Добрата новина: Юношите на Марек ще играят в Елитната група

DenNews.bg
08.07.2019
размер на текста:

Юношеският отбор на Марек ще играе в Елитната група U19 през новия сезон. Това стана окончателно ясно днес. Решението е било взето на среща в кабинета на кмета на Дупница Методи Чимев. На нея, освен градоначалника, са присъствали старши треньорът на първия тим Цветан Видински и вицепрезидента на клуба Васил Василев.

Припомняме, че тимът на Марек си осигури оставане в Елитната група, но още в края на шампионата от клуба обмисляха отказване при положение, че бъдат въведени съдийски такси. Ситуацията се усложни с напускането на президента Борис Паризов, но в крайна сметка днес дойде добрата новина, че Марек отново ще бъде част от елита на България при юношите. От клуба вече са потвърдили участие пред секретаря на Комисията по детско-юношески футбол към БФС Делян Асенов.

„Въпреки ограничения бюджет, намерихме решение нашите юноши да играят в Елитната група. Благодарим и на общинското ръководство за съдействието. Знаем, че ще ни бъде трудно, защото сме и с ограничен брой деца в тази възраст, има и доста други големи разходи. В крайна сметка обаче това са децата на Дупница и е важно да играят и да се развиват с най-добрите. Още повече, че те сами си заслужиха мястото в Елитната група. Това е лицето на нашия клуб в момента“, коментира Цветан Видински. Така Марек се очертава да бъде единственият клуб от Трета лига, който има отбор в Елитната група U19 и то за трета поредна година.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети