Испания задържа Георги Семерджиев, в чиято къща се криеха Арабаджиеви

DenNews.bg
05.07.2019
размер на текста:

49-годишният Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, е бил задържан в къщата си в Барселона, съобщи Dir.bg, позовавайки се на свои източници в прокуратурата.
Арестът му е извършен от испанските власти по искане за екстрадиция, отправено от Специализираната прокуратура у нас, заради укривателството на бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела.
В началото на март т.г. издирваните с червена бюлетина от Интерпол съпрузи бяха открити именно в дома на Шопа в Испания. Арабаджиеви са обвиняеми за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.
Още тогава от държавното обвинение съобщиха, че срещу Семерджиев започва разследване за това, че е помогнал на Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението.
Георги Семерджиев е сред най-приближените на Евелин Банев-Брендо. Докато кокаиновият бос беше зад решетките, именно Шопа управляваше хотелиерския му бизнес на Черноморието. През 2014 година срещу Семерджиев беше извършено покушение - неизвестен стреля по него в гръб, но нито един от куршумите не беше смъртоносен.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети