Две училища в Дупница въвеждат нов подход на обучение за по-умни и щастливи деца

DenNews.bg
31.07.2019
размер на текста:

ОУ „Евлоги Георгиев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Дупница и СУ „Христо Ботев“-Сапарева баня са част от училищата в страната, в чиито учебни програми за следващата година е заложен нов подход за обучение, чиято цел е повишаване на образованието на децата.
Списъкът на иновативните училища за учебната 2019/2020 г. бе одобрен от правителство днес. 395 училищата от 133 населени места са одобрени от Комисията за иновативните училища и които чрез различни нововъведения ще подобряват качеството на образованието.
В област Кюстендил одобрените училища са 7, като освен Дупница и Сапарева баня в списъка влизат и четири училища в Кюстендил- ОУ „Даскал Димитри“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Пето основно училище „Христо Ботев“ и Природоматематическата гимназия „Проф. Е. Иванов“.
Всяко от одобрените училища е представило в Министерството на образованието и науката проекти за иновации, приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в проекта.
Иновациите са насочени към разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване.
Описаните иновативни процеси в училищните проекти за иновации ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.
В Комисията за иновативните училища участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети